Европейската конфедерация по волейбол – CEV насрочи своя изборен конгрес

...
Европейската конфедерация по волейбол – CEV насрочи своя изборен конгрес
Коментари Харесай

Избират президент на CEV през октомври

Европейската конфедерация по волейбол – CEV насрочи своя избирателен конгрес за октомври 2020 година. Форумът трябваше да се организира през май, само че пандемията от ковид и последвалите събития доведоха до неговото отсрочване. След съвещания бе решено, че значимото събитие, на което ще бъде определен президент на централата, ще се организира в Москва в интервала 12-16 октомври.

#CEV President Aleksandar Borii has taken the time to pen an open letter to all #Volleyball fans.

https://t.co/KDPcIfbjvt#CEV #Volleyball pic.twitter.com/cLzm3UyBGG
— CEVolleyball (@CEVolleyball) April 27, 2020
Настоящият президент на CEV е Александър Боричич (Сърбия). 72-годишният Боричич бе определен на този пост през 2015 година, на XXXVI Генерална Асамблея, която се организира в София. Тогава той пребори предходният началник - Андре Майер с 31 гласа от 55 национални федерации.



Намеренията на сърбина са да продължи да ръководи европейския волейбол и да се кандидатира за нов мандат. След постоянното си управление през миналите години, той се радва на солидна поддръжка и има огромно лоби измежду националните федерации. Очакванията са, че е прекомерно евентуално да бъде избран отново.
За миналия петгодишен интервал на неговото ръководство Българска федерация по волейбол получи доверието на CEV за редица семейства на огромни конгреси в европейския волейбол. През 2019 година страната ни стана едвам петата страна в Европа, която провежда извънредно влиятелната годишна волейболна Гала, на която биват отличени най-хубавите волейболисти, треньори и деятели всяка година.

През 2019 година европейската волейболна церемония в София събра елита на този спорт в Европа, а шефът на CEV Александър Боричич бе офицален посетител на форума

Друг претендент за началник на европейската конфедерация е естонецът Хано Певкур . 42-годишният кандидат за този пост е президент на волейболната федерация в Естония и първи вицепрезидент на CEV. Също по този начин Певкур е политик в своята страна, като взе участие в Народното събрание като член на опозиционната Реформаторска партия, на която беше ръководител от 2017-2018 година
Дали Александър Боричич ще резервира поста си, или европейската волейболна централа ще има нов президент, следва да се разбере на конгреса в Москва.

Само преди дни, под управлението на Александър Боричич, CEV задейства специфичен проект „ Маршал “ за подкрепяне на к
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР