Европейската комисия започна днес разследване на внасяните от Китай електрически

...
Европейската комисия започна днес разследване на внасяните от Китай електрически
Коментари Харесай

Еврокомисията ще разследва вноса на китайски електрически велосипеди

Европейската комисия стартира през днешния ден следствие на внасяните от Китай електрически колела, откакто европейски производители се оплакаха, че изкуствено занижените цени затрудняват конкуренцията, предадоха Българска телеграфна агенция и ДПА.

Китай е най-големият снабдител на артикули за Европейския съюз, само че блокът е на мнение, че част от вноса нелегално подкопава европейските цени, частично с помощта на държавното субсидиране. В отговор Брюксел наложи обилни вносни мита на разнообразни китайски артикули.

Китайските електрически колела наводняват Европейски Съюз с притеснително движение и изкуствено занижават цените, сподели Морено Фиораванти от Европейската асоциация на производителите на колела, като добави, че експортьорите се употребяват от огромни дотации.

Европейските производители на колелета не могат да се конкурират с размера на държавно спонсорирания дъмпинг, уточни той.

Някои европейски производители на електрически колела банкрутираха неотдавна поради нечестната конкуренция от Китай, уточни Фиораванти.

Миналата година Китай е внесъл над 430 000 електрически велосипеда в Европейски Съюз, съгласно асоциацията. Тази година цифрата евентуално ще доближи 800 000 колелета. Асоциацията добавя, че 70 % от всички електрически колела, импортирани в Европа, са китайски.

Европейският пазар на електроколелета се прави оценка на към 1.85 милиарда евро (2.19 милиарда долара).

Вчера китайското външно министерство насочи рецензии към " недомислените забележки " на Европейски Съюз, откакто съюзът вкара нови правила против прекалено евтиния импорт и дефинира Китай като изкривена ръководена от страната стопанска система.

В отчет от 465 страници Европейската комисия съобщи, че политическата власт в Пекин оказва решаващо въздействие върху разпределянето на запаси, в това число терени и капитал, и " в доста забележителна степен " оказва въздействие върху разнообразни фактори на производството.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР