Европейската комисия взе тази вечер две положителни решения, свързани с

...
Европейската комисия взе тази вечер две положителни решения, свързани с
Коментари Харесай

ЕК отблокира 10,2 милиарда за Унгария в опит да осигури подкрепата на Орбан за Украйна

Европейската комисия взе довечера две позитивни решения, свързани с ситуацията с върховенството на закона в Унгария. Едното се отнася до правосъдната промяна в Унгария, а другото е обвързвано с механизма за бюджетни условия.

С тези решения Комисията отблокира 10,2 милиарда евро за Будапеща от европейските фондове, които до момента бяха блокирани поради проблемите на страната с върховенството на закона. С това решение Европейската комисия се надява да си обезпечи поддръжката на Виктор Орбан за Украйна.

Унгарският водач заплаши, че ще блокира приемането на решение за обезпечаване на европейска финансова помощ за Украйна в размер на 50 милиарда евро, а също и започването на договаряния за участие в Европейския съюз с Киев.

Решението се чака да бъде взето на следващия ден на започващата среща на върха на водачите от Европейски Съюз. Не е ясно дали отблокирането на 10,2 милиарда ще е задоволително, с цел да накара Орбан да промени решението си. Той упорства за отблокиране и на останалите блокирани 21 милиарда евро.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР