Европейската комисия води преговори за промени на доставките на ваксини

...
Европейската комисия води преговори за промени на доставките на ваксини
Коментари Харесай

ЕК предоговаря доставките на ваксини срещу COVID-19 и настоява за общ европейски подход

Европейската комисия води договаряния за промени на доставките на ваксини срещу коронавирус, съобщи през днешния ден на конференция представител на институцията. Той означи, че става дума за предоговаряне на периодите за доставка поради огромните количества към този момент налични ваксини, а не за преустановяване на договорите.

Говорителят настоя, че договорите за доставка са подписани с присъединяване на всички страни от Европейски Съюз и регистрират потребностите на всяка от тях. По неговите думи е належащо да се търси общоевропейско решение.

Всички съглашения за доставка бяха контрактувани от екип, който включваше представители на Европейска комисия и на страните от Европейски Съюз. Всички страни бяха в течение на договорните условия. Съветът на Европейски Съюз упълномощи Европейска комисия да предоговори изискванията, с цел да се отразят по-добре потребностите на страните. Важно е да се поддържа " линия на взаимност " и да продължат договарянията за реализиране общо решение, съобщи той.

Договорите съдържат клаузи за преустановяване, които са " доста характерни и механически ", сподели представителят. Предоговарянето не значи преустановяване на контракта, посочи той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР