Европейската комисия ще предложи включването на Московския патриарх Кирил в

...
Европейската комисия ще предложи включването на Московския патриарх Кирил в
Коментари Харесай

Патриарх Кирил - следващият в списъка със санкциите на ЕС

Европейската комисия ще предложи включването на Московския патриарх Кирил в листата на глобените лица поради поддръжката му за военната инвазия на Русия в Украйна. 

Politico се базира на вътрешен документ от европейската администрация, в който ръководителят на Руската православна черква е разказан като " един от най-изявените поддръжници на съветската военна експанзия против Украйна " и като фигура с основна роля за разпространяването на риториката на Кремъл във връзка с войната.

" Патриарх Кирил е виновен за поддръжката или използването на дейности или политики, които подриват или заплашват териториалната целокупност, суверенитета и независимостта на Украйна, както и стабилността и сигурността на страната ", се споделя в изтеклия документ. 

Това предложение е част от следващия пакет със наказания на Европейски Съюз против Русия, в който се чака да влезе и възбрана за вноса на съветски петрол до края на 2022 г. 

На 3 май папа Франциск описа, че е провел 40-минутен диалог с съветския патриарх по Zoom, като в половината от времето Кирил е чел на глас съветските публични оправдания за началото на войната. 

" Послушах го и му споделих: Нищо не разбирам. Братко, ние не сме държавни свещенослужители, не можем да използваме езика на политиката, а този на Исус. Трябва да търсим способи за реализиране на мир, да прекратим огъня. Патриархът не може да се трансформира в църковен лакей на Путин ", споделя още папата в изявление за " Кориере каузи сера ". 

В сряда Руската православна черква се опита да опровергае свидетелствата на папа Франциск, като го упрекна, че " употребява неточна тоналност при предаването на наличието на диалога ". 

В същото известие се изяснява, че патриарх Кирил фактически е оправдавал съветските военни дейности в разговора си с главата на Католическата черква, като е споделил, че " НАТО обещаваше на Русия, че няма да се трансферира в източно направление нито на инч ". 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР