Европейската комисия ще осигури 1 млрд. евро за подкрепа на

...
Европейската комисия ще осигури 1 млрд. евро за подкрепа на
Коментари Харесай

ЕК ще осигури 1 млрд. евро за Украйна и страни, приемащи бягащи от войната

Европейската комисия ще обезпечи 1 милиарда евро за поддръжка на Украйна и страни, приемащи бежанци, бягащи от войната, оповестява Франс прес.

Това съобщи ръководителят на институцията Урсула фон дер Лайен по време на присъединяване си в благотворително събитие в полската столица Варшава за набиране на средства за бягащите от войната в Украйна и възобновяване на опустошената от спора страна.

По думите ѝ 600 милиона евро ще бъдат за Украйна, за управляващите в страната и отчасти за Организация на обединените нации. Предвидените средства за страните на първа линия, които оказват помощ на бежанците, са 400 милиона евро, сподели още Урсула фон дер Лайен.

Благотворителното събитие, наречено Stand Up for Ukraine - " Подкрепи Украйна ", се излъчваше по целия свят и съумя да събере над 10 милиарда евро.

То беше проведено от Европейския съюз и премиера на Канада Джъстин Трюдо, като в него се включиха международни водачи, както и звезди като Елтън Джон, Аланис Морисет, Били Айлиш, Ани Ленъкс и Крис Рок.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР