Европейската комисия сезира Съда на ЕС, след като Будапеща затегна

...
Европейската комисия сезира Съда на ЕС, след като Будапеща затегна
Коментари Харесай

EK съди Унгария за закона “Спрете Сорос”

Европейската комисия сезира Съда на Европейски Съюз, откакто Будапеща стегна условията за даване на леговище и направи наказуемо подпомагането на бежанци, осведоми " Политико ".

Унгарският закон от 2018 година, именуван от държавното управление на страната " Спрете Сорос ", като се има поради американско-унгарския милиардер Джордж Сорос, спъва хора, подали документи за леговище, в случай че са влезнали в Унгария от трета страна, където техният живот и независимост не са били под риск. Това значи, че никой няма право да подава документи за леговище в Унгария. Законодателството също визира лица и организации, които оказват помощ на бежанци.

Брюксел изпрати публично писмо на Будапеща през юли 2018 година като първа стъпка от процедура и предизвести през януари, давайки опция на Унгария да отговори.

Днес в известие Комисията разгласи, че унгарското държавно управление не е дало отговор на терзанията на Брюксел. Пояснява се, че законодателните промени в Унгария са несъвместими с Европейски Съюз и интернационалното право. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР