Европейската комисия публикува второто издание на задълбочения анализ на стратегическите

...
Европейската комисия публикува второто издание на задълбочения анализ на стратегическите
Коментари Харесай

EK представя актуализиран задълбочен преглед на стратегическите зависимости на Европа

Европейската комисия разгласява второто издание на задълбочения разбор на стратегическите зависимости на Европа.

В отчета се преглеждат пет области — редкоземни детайли и магнезий, химикали, слънчеви панели, киберсигурност и ИТ програмен продукт — в които Европа е изправена пред стратегически зависимости от трети страни. Целта е да се усъвършенства разбирането на рисковете и опциите за справяне с тях.

В днешния следващ отчет за стратегическите зависимости се акцентира:

Стратегическата взаимозависимост от редкоземни детайли, магнезий и фотоволтаични панели произтича от мощната централизация на международното произвеждане в Китай, лимитираните понастоящем благоприятни условия за диверсификация, в това число в границите на Европейски Съюз, или заменяне на доставките. Установени са също по този начин зависимости при редица химикали, които са от извънредно значение за редица промишлени екосистеми. Освен това в отчета се показват недостатъци спрямо съперниците на Европейски Съюз в международен мащаб във връзка с основни технологии като киберсигурност и ИТ програмен продукт.
По отношение на секторите, оценени в първото издание на задълбочения обзор, в отчета се прави оценка на набора от дейности, подхванати за справяне с по този начин откритите стратегически зависимости.
Докладът добавя първите разбори, на които се основава обновената промишлена тактика от 2021 година, предвид на прехода на Европа към екологична, цифрова, устойчива и конкурентоспособна в международен мащаб стопанска система, като в същото време се регистрира въздействието на пандемията от COVID-19 върху единния пазар.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР