Европейската комисия представи в четвъртък за и равенство при възнагражденията

...
Европейската комисия представи в четвъртък за и равенство при възнагражденията
Коментари Харесай

Жените и мъжете в ЕС ще получават равно заплащане за еднакъв труд

Европейската комисия показа в четвъртък за и тъждество при възнагражденията за труд на мъжете и дамите в Европейски Съюз.

Целта е да се подсигурява, че двата пола получават равно възнаграждение за еднакъв труд, а директивата е един от политическите цели на ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен.

Предвижда се бистрота в заплащането за търсещите работа лица. Това значи, че в обявлението за свободно работно място или преди изявлението за работа работодателите ще би трябвало да дават информация за първичното равнище на възнаграждение или неговия диапазон. Работодателите няма да имат право да питат евентуални служащи за заплатата, която са получавали на предходната им работа.

Работниците ще имат право да изискат информация от своя шеф за самостоятелното им равнище на възнаграждение, както и за междинните равнища с разбивка по пол за категориите служащи, които поставят еднакъв труд.

Работодателите с минимум 250 служащи ще би трябвало да разгласяват данни за разликите в заплащането на дамите и мъжете в тяхната организация. За вътрешни цели те ще би трябвало също да дават информация за разликите в заплащането на дамите и мъжете по категории служащи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР