Европейската комисия представи предложение за финансова система в подкрепа на

...
Европейската комисия представи предложение за финансова система в подкрепа на
Коментари Харесай

Еврокомисията представи предложения за по-зелена и чиста икономика


Европейската комисия показа предложение за финансова система в поддръжка на задачите на Европейски Съюз в региона на опазването на природата и икономическото развиване.

Заради непредвидимите последствия от измененията в природата и изчерпването на ресурсите са нужни незабавни ограничения. За да се реализиран задачите на Европейски Съюз за опазването на околната среда до 2030 година, контрактувани в Париж, в това число за понижение с 40 на 100 на парниковите газове, са нужни в допълнение към 180 милиарда евро годишно. Комисията показва затова проект за повишение на ролята на финансирането за добре работеща стопанска система, се добавя в известието.

Преди година Европейска комисия назначи експертна група, с цел да изготви рекомендации в поддръжка на прехода към нисковъглеродна стопанска система. На основата на отчета на тази група Европейска комисия предлага въвеждането на единно европейско схващане за понятието " стабилно " и да се набележат областите, в които " устойчивите " вложения могат да имат най-голямо влияние.

Комисията предлага да бъдат основани знаци за финансови действия, които са съобразени с опазването на природата. Така елементарно ще се открива дали дадена инвестиция дава отговор на условията за " зелена или нисковъглеродна стопанска система ". Предлага се изясняване на задължението на тези, които ръководят имущество, и на институционалните вложители, да вземат устойчивото развиване поради в границите на капиталовия процес; въвеждане на условие застрахователните сдружения и капиталовите медиатори да разискват с клиентите си техните желания за " стабилно развиване ".

Комисията ще изследва опцията за пренастройване на финансовите условия за банките (т.нар. фактор в поддръжка на природосъобразността) за " устойчиви вложения ", когато това е целесъобразно от позиция на заплахите, при по едно и също време опазване на финансовата непоклатимост.

Европейска комисия предлага също да бъде нараснала прозрачността в региона на корпоративната отчетност, като се преразгледат насоките за нефинансовата информация за по-нататъшното им привеждане в сходство с рекомендациите за оповестението на финансова информация, обвързвана с природата.

Парижкото съглашение и Програмата на Организация на обединените нации за стабилно развиване до 2030 година плануват постигането на задачата за " по-устойчива стопанска система и общество ". Финансовата система също би трябвало да даде своя принос за постигането на " по-устойчив " напредък.

Пренасочването на частен капитал към " по-устойчиви " вложения изисква изцяло преосмисляне на метода, по който работи европейската финансова система. Това е належащо, с цел да може Европейски Съюз да реализира " по-устойчив " стопански напредък, да обезпечи стабилността на финансовата система, да насърчи повече бистрота и дълготрайно обмисляне в стопанската система.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР