Европейската комисия потвърди днес, че е получила искането на България

...
Европейската комисия потвърди днес, че е получила искането на България
Коментари Харесай

ЕК ще направи оценка на искането на България за първо плащане по Плана за възстановяване

Европейската комисия удостовери през днешния ден, че е получила настояването на България за първо заплащане по Механизма за възобновяване и резистентност в размер на 1,37 милиарда евро.

Цялостният проект за възобновяване и резистентност на България ще бъде финансиран с 5,68 милиарда евро безплатни средства. Плащанията по Механизма са основани на резултатите и зависят от това дали България ще приключи вложенията и промените, посочени в нейния План за възобновяване и резистентност, показват от Еврокомисията.

Това първо искане за заплащане е обвързвано с 22 съществени стадия и цели, обхващащи няколко промени и вложения в областите на образованието, научните проучвания и нововъведенията, интелигентната промишленост, климатичната индиферентност, цифровата съгласуваност, устойчивия превоз и пътната сигурност, правораздаването, битката с прането на пари, обществените включване, опазване на здравето и системата за одит и надзор, обвързвана с устойчивостта на Механизма за възобновяване и възобновяване.

Следващата стъпка на Еврокомисията ще бъде да прегледа настояването и да направи оценка, която по-късно ще бъде изпратена на Икономическия и финансов комитет на Съвета.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР