Европейската комисия планира да организира леснодостъпна база данни с всички

...
Европейската комисия планира да организира леснодостъпна база данни с всички
Коментари Харесай

ЕК планира обща дигитална база данни

Европейската комисия възнамерява да провежда леснодостъпна база данни с всички персонални документи и набор от услуги, които да употребяваме със своята цифрова идентичност.

Европейският дигитален портфейл ще е под формата на приложение на телефона и се чака да проработи след към година. Цифровата идентификация ще се признава в цяла Европа и ще е налична за всички близо 450 млн. жители на Европейски Съюз, написа.

Разпространението на софтуера ще е гратис и ще изисква верификация на самоличността с разнородни смартметоди. Сред тях са сканиране на ретината или пръстов отпечатък.

Идеята на Еврокомисията е цифровият портфейл да има две съществени функционалности. Едната е да обезпечава елементарен и безвреден достъп до уеб страниците на държавни управления и организации, в които цифрово да потвърдим самоличността си и да се възползваме от електронни услуги като заплащане на налози или комунални сметки. Освен това електронният портфейл ще служи като вместилище, където потребителите ще могат да съхраняват публични документи като шофьорска брошура, медицински предписания или дипломи за приключено обучение.

Още по тематиката четете
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР