Европейската комисия оповести пакет от мерки в подкрепа на европейските

...
Европейската комисия оповести пакет от мерки в подкрепа на европейските
Коментари Харесай

ЕС ще подкрепя свои фирми, разработващи надежден изкуствен интелект

Европейската комисия оповести пакет от ограничения в поддръжка на европейските започващи предприятия и дребни и междинни компании в създаването на благонадежден изкуствен интелект (ИИ), който съблюдава полезностите и разпоредбите на Европейски Съюз.

В речта си за положението на Съюза през 2023 г. председателят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен  Урсула фон дер Лайен Урсула фон дер Лайен – немски доктор и политик (по татко Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е разгласи нова самодейност за даване на европейските суперкомпютри на новаторски европейски започващи предприятия в региона на ИИ. Днешният пакет привежда този ангажимент на процедура, в това число посредством предложение за даване на фаворизиран достъп до суперкомпютри на започващите предприятия работещи в тази  област.

Предложените ограничения включват:

Изменение на Регламента за основаване на взаимно дружество за европейски високопроизводителни изчислителни технологии (EuroHPC) в региона на суперкомпютрите.

Решение за основаване на работа за ИИ в рамките на Комисията, която ще подсигурява създаването и координацията на политиката в региона на ИИ на европейско ниво и ще упражнява контрол върху използването на Законодателния акт за ИИ.

Съобщение на ЕС за започващите предприятия и нововъведенията в региона на ИИ, в което се обрисуват спомагателни основни действия:

Финансова подкрепа от Комисията чрез програмите „ Хоризонт Европа “ и „ Цифрова Европа “ за генеративния изкуствен интелект в размер на към 4 милиарда евро до 2027 г.;

Съпътстващи начинания в региона на образованието, образованието, квалификацията и преквалификацията;

Допълнително поощряване на вложенията в започващи и разрастващи се предприятия в региона на ИИ посредством програмите „ EIC Accelerator “ и  “InvestEU ”;

Ускоряване на разработването и внедряването на общи европейски пространства за данни;

Инициативата „ GenAI4EU “ с области на приложение като роботика, опазване на здравето, биотехнологии, произвеждане, подвижност, климат и виртуални светове.

Наред с това се създават два консорциума за европейска цифрова инфраструктура (EDIC): „ Алианс за езикови технологии “ (ALT-EDIC) за разработка на огромни езикови модели в Европа и EDIC CitiVERSE за ИИ-технологии в градска среда в сфери като ръководство на отпадъците или на придвижването.

Повече четете.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР