Европейската комисия одобри отпускането на 1,37 млрд. евро безвъзмездни средства

...
Европейската комисия одобри отпускането на 1,37 млрд. евро безвъзмездни средства
Коментари Харесай

ЕК одобри отпускането на 1,37 млрд. евро за България

Европейската комисия утвърди отпущането на 1,37 милиарда евро безплатни средства по проекта за възобновяване и резистентност на България. 

Комисията изпрати позитивната си предварителна оценка на Икономическия и финансов комитет с искане за неговото мнение. То би трябвало да бъде показано в период от най-много четири седмици.

Първото заплащане в размер от 2,7 милиарда лева по Плана за възобновяване и резистентност получи утвърждение от Европейската комисия. Това заяви на ексклузивен брифинг вицепремиерът по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов.

Служебният кабинет е получил информация от Европейска комисия, че е финализирала и дала утвърждението си за позитивната предварителна оценка на първото заплащане на българския План за възобновяване и резистентност. Средствата са безплатни и са по Механизма за възобновяване и резистентност.

Вече могат да спрат спекулациите, че в никакъв случай няма да получим пари по Плана, че сме се забавили съдбовно или че не се оправяме, уточни Пеканов и добави, че има страни, на които им е лишило много повече време, с цел да получат позитивна оценка за заплащане.

Очаквайте детайлности!
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР