Европейската комисия одобри нова партида от 151 проекта в рамките

...
Европейската комисия одобри нова партида от 151 проекта в рамките
Коментари Харесай

ЕК одобри нови проекти за експертна помощ за реформите в България

Европейската комисия утвърди нова партида от 151 плана в границите на Инструмента за техническа поддръжка /ИТП/ за подкрепяне на страните членки при подготовката, проектирането и осъществяването на най-много 326 реформаторски промени през 2023 година , оповестиха от европейската пресслужба.

Много планове на промени са свързани с провокациите на проектите за възобновяване и резистентност и проекта REPowerEU. Поставя се мощен акцент върху подобряването на оперативния потенциал и успеваемостта на обществените администрации на страните членки. Освен това експертна помощ ще се дава при създаването и осъществяването на промени за реализиране на екологичния и цифровия преходи. 32% от плановете в границите на ИТП за 2023 година са съсредоточени върху осъществяването на задачите на Зеления пакт, а 40% — върху цифровия преход и нововъведенията .

За да се усили солидарността с Украйна и да се увеличи успеваемостта при потреблението на нашия инструментариум, ИТП ще поддържа страните членки при използването на глобите против Русия . Например, с цел да се усъвършенства замразяването на активи, поддръжката ще бъде ориентирана към установяването на действителната благосъстоятелност или надзор върху обещано комерсиално сдружение. Подкрепата по линия на ИТП ще спомогне и за наблюдаване на покупко-продажбите с криптовалути, с цел да се предотврати заобикаляне на глобите, както и за картографирането на компетенциите на националните органи , които ползват глобите.

1/3 от промените са свързани с водещи планове в региона на енергетиката, обществената администрация, обществените финанси, интеграцията на мигрантите и опазването на здравето. Например водещата самодейност за интегрирани грижи е ориентирана към страните членки, които желаят да разработят и приложат промени за възстановяване на оперативната съгласуемост и цифровизацията на системите на опазване на здравето .

За тази година за България са утвърдени 13 плана .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР