Европейската комисия очаква „стабилен дял на атомната енергетика“ в европейския

...
Европейската комисия очаква „стабилен дял на атомната енергетика“ в европейския
Коментари Харесай

ЕК: Атомната енергетика има стабилна роля в европейския енергиен микс през 2050 г.


Европейската комисия чака „ постоянен дял на атомната енергетика “ в европейския енергиен микс до 2050 година, в който преобладаващо място ще заемат възобновимите енергийни източници, съобщи комисарят по климата и енергетиката Мигел Ариас Канете.

По време на конференция, проведена от Постоянното посланичество на Румъния в Брюксел, комисар Канете заяви, че до 2050 година към 80% от електрическата енергия на съюза би трябвало да се генерира от възобновими енергийни източници, а останалите – от атомната енергетика.

Основното предимство на оферти енергиен микс е реализиране на въглероден неутралитет, сигурност на енергийните доставки и понижаване зависимостта на Европейски Съюз от енергиен импорт, добави Канете, представен от nucnet.org.

През ноември 2018 година, Европейска комисия разгласява тактика за климатично неутрална Европа до 2050 година, с която приканва Европейски Съюз да доближи нулеви парникови излъчвания доникъде на века.

Стратегията разпознава атомната енергетика като един от източниците на безвъглеродна сила в енергийния микс на Европейски Съюз, само че предизвестява, че бъдещето на атомната енергетика в огромна степен ще зависи както от софтуерното развиване, по този начин и от регулаторната рамка в сферата.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР