Европейската комисия няма да коментира имената, които се появяват в

...
Европейската комисия няма да коментира имената, които се появяват в
Коментари Харесай

ЕК не коментира Pandora Papers, но ще продължи да се бори с укриването на данъци

Европейската комисия няма да разяснява имената, които се появяват в изтеклите Pandora Papers , само че акцентира, че има намерение да продължи да се бори интензивно против укриването на налози , съобщи в понеделник на брифинг в Брюксел представителят на Европейската комисия Дана Спинант.

" Европейската комисия не смята за допустимо да прави мнения по обособени имена или съответни организации, които попадат в това досие ", сподели тя.

Представители на Европейската комисия отхвърлиха да разясняват информацията за офшорни сметки на европейски политици, държавници и членове на Народното събрание .

Представителят на Европейска комисия Даниел Фери съобщи, че " Европейската комисия работи интензивно за усилване на битката против укриването на налози и ще показа идната инструкция в тази област до края на годината ".

" Това е световен проблем, който би трябвало да бъде решен освен на равнище Европейски Съюз, само че и на международно равнище . Ние участвахме интензивно в използването на световните данъчни промени, по-специално в границите на повишение на прозрачността на разпоредбите на Организацията за икономическо сътрудничество и раз, както и отвод от банкова загадка ", акцентира той.
 Pandora Papers разкрива нов величествен офшорен скандал
Pandora Papers разкрива нов величествен офшорен скандал

Поредни данъчни убежища и водачи, които укриват приходи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР