Европейската комисия изрази днес готовност да сключи договор за съвместна

...
Европейската комисия изрази днес готовност да сключи договор за съвместна
Коментари Харесай

ЕК е готова да сключи договор за доставка на лекарството против ковид на Merck

Европейската комисия изрази през днешния ден подготвеност да подписа контракт за взаимна доставка за Европейски Съюз на количества от лекарство против ковид, което се приема на капсули, създавано от Merck и за което се чака да бъде първото утвърдено сходно лекуване на новото заболяване в света.

За да сключим подобен контракт, е належащо да има предпочитание от страните в Европейски Съюз, посочи представител на комисията на конференция в отговор на въпрос. Той добави, че страните и Европейска комисия следва да преценяват дали има потребност от подобен контракт.

Комисията подписа в края на септември от името на 18 страни от Европейски Съюз контракт за взаимна доставка на препарат, създаван от " Ели Лили " (Eli Lilly) за лекуване на Covid с моноклонални антитела. Европейска комисия има контракти и с " Рош " (Roche) и " Глаксо Смит Клайн " (Glaxo Smith Kline) за сходни лекувания.

Ако бъде утвърдено скоро, както се чака, лекарството на Merck ще бъде първото общодостъпно хапче против новата болест. До края на годината е допустимо утвърждение да получи и хапче, разработвано от Pfizer.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР