Европейската комисия (ЕК) е приела на вчерашното си заседание в

...
Европейската комисия (ЕК) е приела на вчерашното си заседание в
Коментари Харесай

Обрат в полза на България: ЕК спира промените в пакета "Мобилност"

Европейската комисия (ЕК) е приела на вчерашното си съвещание в Страсбург решение да спре утвърдените неокончателно промени в разпоредбите за интернационалните пътни транспорти. Това оповестяват тази заран интернационалните медии, като означават, че решението към момента не е показано публично, прецизира в. Монитор.

Причината комисията да одобри сходно решение е, че новите правила, както бяха контрактувани преди седмица в среднощно закрито съвещание, не оказват помощ, а биха попречили за опазването на околната среда.

ЕК си сложи като съществена цел в идващите пет години да отбрани природата, а новите правила плануват в допълнение ненужно придвижване на дизеловите камиони по европейските пътища.

Цитиран е заместник-председателят на Европейска комисия Валдис Домбровскис, по чиито думи Европейска комисия ще успее да спре въвеждането на измененията с приемането на ново решение в точния момент.

Медиите регистрират, че това е първият зрелищен конфликт сред новите управления на институциите на Европейски Съюз, а изгода в тази ситуация имат съперниците на измененията - България, Румъния, Полша, Унгария, Латвия, Литва.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР