Европейската комисия е установила, че Чехия трябва да върне европейски

...
Европейската комисия е установила, че Чехия трябва да върне европейски
Коментари Харесай

Заради своя премиер Чехия трябва да върне милиони европейски субсидии

Европейската комисия е открила, че Чехия би трябвало да върне европейски дотации в размер от стотици милиони крони, защото министър председателят Андрей Бабиш не се е отделил задоволително от работата на фирмите, които са получавали финансирането, съобщи Ройтерс.

Агенцията се базира на чешки осведомителни уеб сайтове.

Установените от Комисията обстоятелства слагат в спор с Брюксел още един водач на страна от Централна Европа, отбелязва Ройтерс.

Решението на Комисията ще се отрази неподходящо и на конгломерата " Агроферт ", изграждан от Андрей Бабиш в продължение на повече от две десетилетия. През 2017 година Бабиш даде ръководството на холдинга на доверителни фондове, с цел да избегне спор на ползи. Сделката с доверителните фондове обаче не е била задоволителна за постигането на тази цел, предадоха чешките осведомителни уеб сайтове, позоваващи се на към момента непубликувания заключителен отчет на Европейската комисия от следствието против Бабиш за спор на ползи.

" Андрей Бабиш към момента е притежателят всъщност на холдинга " Агроферт ", а от февруари 2017 година - и двата доверителни фонда, които непосредствено го управляват и имат непосреден стопански интерес от сполучливата му работа ", се споделя в отчета на Европейската комисия, представен от вестника Деник Н (Denik N).
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР