Европейската комисия е подписала договор с американска фармацевтична компания „Eli

...
Европейската комисия е подписала договор с американска фармацевтична компания „Eli
Коментари Харесай

Европа ще разчита на американско лекарство срещу коронавирус

Европейската комисия е подписала контракт с американска фармацевтична компания „ Eli Lilly “ за доставка на препарат с моноклонални антитела за лекуване на пациенти с ковид, заяви пресслужбата на Европейска комисия.

Медикаментът беше част от първото портфолио от пет обещаващи лечебни средства, оповестено от Комисията през месец юни в Стратегията ѝ за лекуване на Covid-19.

В момента медикаментът се преглежда от Европейската организация по медикаментите. 18 страни-членки са се присъединили в взаимната поръчка за покупката на над 220 000 лечебни дози.

Комисарят по опазването на здравето Стела Кириакиду съобщи, че над 73 % от възрастното население в страните от общността е изцяло имунизирано. Тя обаче предизвести, че имунизациите не могат да са единственият отговор против ковид и че би трябвало да продължи работата по обезпечаване на лекуване.

Освен с компанията „ Eli Lilly “ Европейска комисия към този момент подписа контракти за доставки на лекарства против ковид с производителите „ Рош “ (Швейцария) и „ ГлаксоСмитКлайн “ (Великобритания).

Препаратът на американската компания съставлява композиция от две моноклонални антитела за лекуване на пациенти, които не се нуждаят от кислородолечение, само че са с висок риск от тежко протичане на Covid-19.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР