Европейската комисия е осигурила допълнителни четири милиона дози в кратки

...
Европейската комисия е осигурила допълнителни четири милиона дози в кратки
Коментари Харесай

ЕK осигури допълнителни 4 млн. дози от ваксината на Pfizer за горещи точки в ЕС до края на март

Европейската комисия е осигурила спомагателни четири милиона дози в къси периоди от имунизацията против Covid-19 на фирмите BioNTech и Pfizer в опит да помогне на страните членки на Европейския съюз да лимитират разпространяването на ковид в " горещи точки ", оповестява Ройтерс.

Тези спомагателни 4 млн. дози би трябвало да се употребяват за битка с ковид в " горещи точки ", заяви комисията в сряда.

Освен това те би трябвало да оказват помощ за улеснение на свободния граничен трафик.

Договорените спомагателни 4 млн. дози от имунизацията на Pfizer/BioNTech би трябвало да бъдат доставени през идващите две седмици преди края на март.

" Това ще помогне на страните членки в напъните им да задържат под надзор разпространяването на нови разновидности на ковид ", съобщи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

" Чрез целевата им приложимост там, където са най-необходими, по-специално в граничните райони, тези дози също ще оказват помощ за обезпечаване или възобновяване на свободното придвижване на артикули и хора. Те са основни за действието на здравните системи и единния пазар ", разяснява още Фонд дер Лайен.

Дозите на имунизацията ще се доставят в допълнение към плануваните към този момент доставки. Преди това Pfizer се ангажира да достави общо 500 милиона дози ваксини на Европейския съюз до края на 2021 година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР