Европейската футболна асоциация (УЕФА) обяви, че не вижда причина да

...
Европейската футболна асоциация (УЕФА) обяви, че не вижда причина да
Коментари Харесай

Ясни са двамата от Атлетико с COVID-19, УЕФА няма да отлага сблъсъка с РБ Лайпциг

Европейската футболна асоциация (УЕФА) разгласи, че не вижда причина да отсрочва четвъртфинала в Шампионската лига сред Атлетико Мадрид и Република България Лайпциг, който би трябвало да се играе в четвъртък, макар позитивните проби за ковид в испанския тим.

Първоначалната информация беше, че двама от цялата делегация на Атлетико са с положителни резултати. По-късно обаче стана ясно, че позитивни проби са дали титулярите Шиме Върсалко и Анхел Кореа.

" Мачът ще се играе както е плануван. Няма аргументи да бъде отлаган или да се взимат други решеиня, се споделя в изказване на човек от Европейската футболна асоциация пред ДПА. Също по този начин повече изказвания по въпроса няма да има, като единственото конкретизиране е, че медицинският протокол за сходни случаи ще бъде следван. Двата позитивни резултата бяха оповестени в неделя.

В резултат 93-членната делегация на Атлетико трябваше да отсрочи идването си в Лисабон, което беше планувано за през днешния ден по-късно. Двамата души, които са тествани позитивно, в този момент са в карантина, а всички останали членове на делегацията на Атлетико ще преминат още един тест.

Заключителните стадии на Шампионската лига се играят в един мач в Лисабон, защото УЕФА желае да приключи шампионата, преди националните лиги да се възобновят през септември. Състезанието бе прекъснато през март поради пандемията, а последните неиграни 16-финални реванши завършиха предходната седмица.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР