Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), която е миноритарен

...
Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), която е миноритарен
Коментари Харесай

ЕБВР подкрепи „Евроинс“ в Румъния, поръча независим доклад на международен консултант

Европейската банка за възобновяване и развиване (ЕБВР), която е миноритарен притежател в „ Евроинс Иншурънс Груп “, е наела интернационална консултантска организация незабавно, до края на март, която би трябвало да изготви самостоятелен отчет на платежоспособността на „ Евроинс “ в Румъния.

Новината идва на фона изказвания на анонимни източници в румънската преса, че българският осигурител не дава отговор на условията по закон. Европейска банка за възстановяване и развитие е акционер с 10% присъединяване в застрахователното сдружение на „ Еврохолд “. Базираната в Лондон Европейска банка за възобновяване и развиване е интернационална финансова институция, предопределена да предизвиква прехода към открита пазарно-ориентирана стопанска система и да поддържа частното и предприемаческото развиване в Централна и Източна Европа, Централна Азия, Южното и Източното Средиземноморие. Оперира в 27 страни, в това число България и Румъния. Европейска банка за възстановяване и развитие е значим стратегически сътрудник на Европейски Съюз с акционерен капитал в разнообразни компании на стойност над 30 милиарда евро. Самите „ Еврохолд “, притежателят на „ Евроинс “, разгласиха преди дни финансовия си доклад за 2022 година, в който са регистрирани над 6.3 милиарда лева доходи и 286 млн. лева оперативна облага. Европейска банка за възстановяване и развитие осведомят още румънските институции, че поддържат мениджмънта на „ Евроинс “ в решението да понижи планувано пазарния си дял в автомобилното обезпечаване в страната под 25%.  

Европейска банка за възстановяване и развитие беше уверена от страна на мениджмънта на групата „ Евроинс “, че поддържат работата на интернационалния инспектор. Целта ни е да правим цялостна оценка в границите на март 2023 година и ще се радваме да споделим резултатите с вас, когато са финализирани инспекциите “, се споделя още в писмото на Шарлот Руе, ръководещ шеф за Централна и Югоизточна Европа на ЕВБР, представено от Profit.ro.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР