Европейската асоциация на автомобилните производители (ACEA) настоява Европейската комисия да

...
Европейската асоциация на автомобилните производители (ACEA) настоява Европейската комисия да
Коментари Харесай

Автоконцерни лобират за отлагане на новите регулации на ЕС

Европейската асоциация на автомобилните производители (ACEA) упорства Европейската комисия да забави въвеждането на по-строги стандарти за отделянето на въглероден двуокис за новите транспортни средства, потвърждавайки че пандемията от Covid-19 лимитира способността на автопроизводителите да " влязат " в нормите. Това съобщи Business Green.

ACEA и три други индустриални организации написаха писмо до еврокомисарите на 25 март. В него те споделят, че е належащо „ някакво пригаждане на периодите “ на съществуващите и бъдещите регулации. Причината за това е преустановяването на производството, развиването, тестването и узаконяването на нови коли поради ковид.

„ В тази изключителна обстановка към момента не е допустимо да се направи обстоен разбор на последствията от рецесията върху законодателството, засягащо нашата промишленост. Всяка смяна, ще изисква навреме разискване сред бизнеса и политиците ", отговори представител на ACEA на въпроса по отношение на типа или продължителността на приспособяването на периодите, което промишлеността търси.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР