Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) остава убедена, че ползите от

...
Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) остава убедена, че ползите от
Коментари Харесай

ЕМА остава убедена в ползите от AstraZeneca, докато още държави я спират

Европейската организация по медикаментите (ЕМА) остава уверена, че изгодите от имунизацията на AstraZeneca надвишават рисковете, макар че редица европейски страни, в ключително и България, стопираха да я ползват като защитна мярка до момента в който се проверява възможната ѝ връзка с тромбоемболични събития при някои хора, на които е сложена. Това съобщи ръководителят на европейският лекарствен регулатор Емер Кук на конференция вторник.

" Пандемията от Covid-19 е световна рецесия с опустошително влияние върху обществената сфера, стопанската система и опазването на здравето, и голямо задължение за здравните системи на EС. Ваксините против ковид оказват помощ за отбраната на хората от заболяването, изключително медиците и уязвимите групи като възрастните хора и хронично болните. Това е доста значим аспект в процеса на оценяване на изгодите и рисковете. Докато следствието продължава, ние оставаме твърдо уверени, че изгодите от имунизацията AstraZeneca в предпазването от Covid-19 и намаляването на риска от постъпване в болница и гибел, надвишава рисковете от странични резултати ", сподели Кук.

Тя уточни, че няма индикации, че " доста редките " случаи на тромби (кръвни съсиреци), са породени от имунизацията, само че специалистите правят оценка тази опция. " Доверието в сигурността на имунизациите е от първостепенно значение и организацията прави оценка на всеки обособен случай ", сподели още шефът на организацията.

По думите ѝ организацията приема съществено сигналите за странични реакции при използването на имунизацията. " Нашата задача е да се уверим, че има доверие във имунизациите, които сме одобрили. Това е наш приоритет ", сподели Кук.

Директорката на ЕМА сподели още, че когато се имунизират милиони хора постоянно има случаи на странични реакции.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР