Европейска седмица на общественото здраве започва от днес. Регистрирани са

...
Европейска седмица на общественото здраве започва от днес. Регистрирани са
Коментари Харесай

Доц. д-р Гена Грънчарова: Общественото здраве засяга глобални проблеми



Европейска седмица на публичното здраве стартира от през днешния ден . Регистрирани са общо 235 събития на 21 езика, измежду които Българската асоциация по публично здраве е уредник на повече от 40 разнородни по формат прояви у нас.
" Здравето през целия живот " е мотото на тазгодишната Седмица.

Доц. доктор Гена Грънчарова, ръководител на Българската асоциация по публично здраве, дълготраен учител в плевенския Медицински университет:

" Общественото здраве визира световни проблеми . Целта е да се увеличи осъзнаването на проблемите от обществеността. Да се покаже ролята на публичното здраве. Да се обединят експертите... По време на пандемията се демонстрираха остри проблеми. Оказахме се страната с най-нисък обсег на популацията с имунизации. Няма осъзнаване на казуса. За 2021 година България има най-високата обща смъртност в света . Ние изоставаме във връзка с осъзнаването на проблемите ".

Откриването на Седмицата е през днешния ден в Брюксел. Всички прояви могат да се видят на страницата на Българската асоциация по публично здраве.

Мащабната самодейност на Европейската асоциация по публично здраве основава положителни благоприятни условия и свободен достъп на нашите експерти до събития, отразяващи положителни практики в другите европейски страни.

Повече информация може да се види на, a за българското присъединяване –
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР