Европейска полицейска служба (Европол) е арестувала 66 души за търговия

...
Европейска полицейска служба (Европол) е арестувала 66 души за търговия
Коментари Харесай

Европол задържа 66 души за търговия с опасно конско месо

Европейска полицейска работа (Европол) е арестувала 66 души за търговия с конско месо, което не е уместно за консумация от хора, а също по този начин е иззела благосъстоятелност, банкови сметки, първокласни коли, съобщи Ройтерс.

Мерките са подхванати след следствие на абсурда с храни, шокирал европейските консуматори. Тестове, направени в Ирландия през 2013 година, откриха, че месото в някои артикули с етикет, обозначаващ говеждо, в действителност са съдържали напълно конско месо.

Испанската полиция стартира следствие на група, занимаваща се с кръвопролитие на испански и португалски коне, които обаче са били прекомерно остарели или в неприятно положение, с цел да бъдат употребявани от хора.

Групата е подправяла документите на месото и го е пращала в Белгия, която е огромен експортьор на конско месо в Европейския съюз.

Европол посочи, че 65 души са били задържани в Испания, а основният обвинен, холандски жител, бе задържан в Белгия.

Арестуваните в Испания са упрекнати в грубо отношение към животните, подправяне на документи, възпрепятстване на правораздаването, закононарушения против публичното здраве, пране на пари и присъединяване в незаконна организация, се показва в известие на Европол.

Разследване на Европейски Съюз разкри, че под 5 % от изследваните говежди артикули са дали позитивни проби за конска ДНК.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР