Европарите в земеделието ще се усвояват по настоящите правила още

...
Европарите в земеделието ще се усвояват по настоящите правила още
Коментари Харесай

Европарите в земеделието - по старите правила още 2 години

Европарите в земеделието ще се усвояват по актуалните правила още 2 години. Преходният интервал за новата Общо селскостопанска политика ще бъде 2 години. Това съобщи във вторник земеделският министър Десислава Танева на среща със земеделци, която се организира в Търговище.

Очаква се по време на идния Съвет на министрите на земеделието през октомври да се реализира общ метод в дебата за новата земеделска политика, посочи тя.

Министърът заяви, че тогава страната ни ще организира и двустранни срещи с немското председателство.
“Те ще бъдат за да реализираме компромис и консенсус за озеленяването и настояването им за наложителен бюджет за еко-схемите. Всички сме изправени пред предизвикването по какъв начин да намерим подобаващите зелени ограничения, които ще бъдат заложени в Стратегически проект ", сподели тя. Танева прикани стопаните да бъдат дейни и да изпращат оферти за използвани зелени практики в новия програмен интервал.

Пред над 50 стопани в Търговище, министър Танева напомни настояването на страната ни и за повишение или опазване на сегашните равнища за обвързаната поддръжка. “Другото ни искане е опазване на националната преходна помощ, само че с референтна дата 2018 година, с цел да бъде по-актуално подпомагането”, посочи още тя.

В срещата присъединяване взе и Мария Христова, заместник-председател на Координационното звено за правене на Стратегическия проект за новата ОСП. Христова напомни, че до 11 октомври 2020 година на имейл за съвещания за новата ОСП се одобряват оферти във връзка с визията за екологизацията на ОСП и положителни практики, които фермерите могат да извършват, а в това време са и елементарно използвани и контролируеми.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР