Европа трябва да се изправи срещу предизвикателствата, поставени от тримата

...
Европа трябва да се изправи срещу предизвикателствата, поставени от тримата
Коментари Харесай

Меркел: Европа трябва да се изправи срещу тримата си глобални съперници

Европа би трябвало да се изправи против провокациите, сложени от тримата си огромни световни противници - Китай, Русия и Съединени американски щати. Вече не можем да приемем, че мирът и сигурността, както и положителното икономическо състояние в Европа, са обезпечени, в случай че не ги защитим. Това сподели в изявление за „ Зюддойче цайтунг “ немският канцлер Ангела Меркел.

Меркел уточни, че Европа е атакувана от няколко страни – от съветската интервенция в изборите, през битката на Китай за икономическото въздействие до монопола на Съединени американски щати над цифровите услуги. Сега повече от всеки път би трябвало да сме обединени, счита тя.

„ Китай, Русия и Съединени американски щати ни принуждават още веднъж и още веднъж да намираме общи позиции. Това постоянно е мъчно поради нашите разнообразни ползи. Но реализираме това - помислете да вземем за пример за нашата политика във връзка с спора в Украйна “, показва още канцлерът.

„ Брекзит беше най-голямата европейска повратна точка през последните години, само че в този момент топката е в полето на Обединеното кралство. За да може Англия да напусне Европейски Съюз, в Лондон би трябвало да има парламентарно болшинство „ за “ вместо „ срещу “ нещо “, счита Меркел.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР