Европа ще се радва на топла зима. Това каза климатологът

...
Европа ще се радва на топла зима. Това каза климатологът
Коментари Харесай

Климатолог: Зимата в Европа ще е топла

Европа ще се радва на топла зима. Това сподели климатологът проф. Георги Рачев пред " Фокус ".
„ Има няколко прогнози, които са по този начин наречените статични и не се трансформират напред във времето. Има и динамични сезонни прогнози, които трансформират своя темперамент с приближаването на съответния интервал. Европа ще се радва на топла зима. Малко по-хладна, не чак толкоз топла, ще бъде тя на Балканите. Очаква се зимата да бъде с половин, до градус, на някои места с градус и половина по-висока температура от естественото. Това на пръв взор не е доста, само че когато става дума за същинската зима и трите зимни месеци, това е доста. Това не значи, че вътре в този интервал няма да има виелици, снеговалежи, ниски минимални температури, слана и поледица “, сподели той.
По думите му ще забележим целия боеприпас, с който разполага зимата.
„ Дните с наднормални температури ще бъдат по-начесто и ще бъдат с по-голяма дълготрайност. Това ще докара до тази по-висока средносезонна температура от към градус за зимата “, разяснява още климатологът.
При преваляванията нещата стоят иначе. „ Те са доста сложни за прогнозиране. Прогнозата на преваляванията следва безреден темперамент. Засега се счита, че зимата ще бъде с естествени превалявания, на Балканите, в южните елементи с по-ниски превалявания от естественото “, добави още проф. Рачев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР