Европа ще преживее може би най-тежката зима от 60 години

...
Европа ще преживее може би най-тежката зима от 60 години
Коментари Харесай

Мрачна прогноза:  Европа ще преживее най-тежката зима от 60 години насам 

Европа ще преживее може би най-тежката зима от 60 години насам, съобщи нощес румънският вицепремиер Келемен Хунор, който е и водач на една от партиите в ръководещата коалиция – Демократичен съюз на унгарците в Румъния, съобщи организация Аджерпрес.

"Зимата ще бъде тежка и се надявам, че няма да имаме проблеми с газа, само че той ще бъде по-скъп, това е ясно, такава е обстановката “, сподели Келемен Хунор.

Той напомни, че Румъния е приела закон, с който дефинира цените до април 2023 година, с цел да изкара зимата, защото управляващите са решили, че тя ще бъде тежка.

„ Но както се обрисува на всички места в Европа, за жалост, това ще бъде тежка зима, може би най-тежката зима през последните 40-50-60 години “, предизвести Келемен Хунор.

Той уточни, че Румъния задоволява към 80 % от потребностите си от природен газ от вътрешно произвеждане, само че ще би трябвало да закупи от пазара към 2 милиарда куб. м. Вицепремиерът изрази убеденост, че през зимата Румъния ще има газ и електрическа енергия, само че добави: „ Би било обаче доста, доста неправилно да кажем, че всичко е наред, че всичко е розово, че ни чака лесна зима “.

Келемен Хунор разяснява, че глобите против Русия е трябвало да бъдат въведени, само че „ всички ние ще платим цената тази зима “.

Вицепремиерът означи, че за жалост няма признаци за приближаване на края на войната в Украйна.

„ Мирните договаряния даже не са почнали. За страдание, това ще бъде по-дълъг спор, в сравнение с някои смятаха преди шест месеца ", добави той. glas bg


.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР