Европа ще бъде засегната от нова топлинна вълна следващата седмица.

...
Европа ще бъде засегната от нова топлинна вълна следващата седмица.
Коментари Харесай

Европа в очакване на втората гореща вълна с рекордни температури

Европа ще бъде наранена от нова топлинна вълна идната седмица. Прогнозите предизвестяват, че температурите ще надвишат 40° C.

Миналият месец Европа се бореше да се оправи с високите температури в целия континент, които провокираха пожари в Испания, Франция и Германия.

Англия най-вероятно ще бъде измежду европейските страни, които ще претърпят най-високите температури през идната седмица, метеоролозите предизвестяват за рисково време.

Най-високите температури в Европа ще се следят в южната част на Франция, където температурите ще надвишат 40° C. Интензивната горещина идва тъкмо в точния момент за лятната почивка с Испания, Франция и Португалия.

Горещините провокираха опасения, че Европа може да бъде потопена в още по-дълбока рецесия на изсушаването след рекордния по жеги юни месец.

" Следващата седмица следва още една вълна от рисковата европейска топлота ", пишат от компанията WX Charts.

Прогнозата идва единствено седмици откакто Франция записа най-горещата си температура - (45.9° C) в Gallargues-le-Montueux. Термометрите в Германия, Франция, Полша и Чехия също повишиха живака си през юни.

Световната метеорологична организация съобщи, че 2019 година е на път да бъде измежду най-горещата за всички времена, а от 2015 до 2019 да бъде най-горещия времеви интервал. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР