Европа се нуждае от 10 години, за да стане напълно

...
Европа се нуждае от 10 години, за да стане напълно
Коментари Харесай

10 години и трябват на Европа, за да стане способна да се отбранява

Европа се нуждае от 10 години, с цел да стане изцяло подготвена да се отбранява, предизвести основният изпълнителен шеф на огромната немска оръжейна компания " Райнметал " (Rheinmetall) Армин Папергер, представен от Би Би Си.

В момента оръжейните хранилища на континента са празни, аргументира се Папергер. Европа изпрати голямо количество муниции в Украйна, като остави малко за самата себе си, разясни той, добавя Българска телеграфна агенция.

Шефът на " Райнметал " приказва пред Би Би Си в северозападната немска провинция Долна Саксония, където през вчерашния ден участва на церемонията по започването на строителството на огромен оръжеен цех на неговата компания. Присъстваха още федералният канцлер Олаф Шолц и министърът на защитата Борис Писториус, както и датската министър-председателка Мете Фредериксен.

Папергер направи това изказване единствено ден откакто думи на Доналд Тръмп станаха нов мотив за безпокойствие в Европа. Фаворитът за номинацията на републиканците за президентските избори в Съединените щати през ноември довери, че до момента в който е бил президент, е споделил на водач на страна членка на НАТО, че в случай че тя не усили разноските си за защита, той " би насърчил " Русия " да направи каквото си изиска ".

Шефът на " Райнметал " предизвести, че ще е належащо " доста време " за подготовка против " агресор, който желае да се бие против НАТО ". " След три-четири години ще сме добре, само че с цел да бъдем в действителност готови, ще ни трябват 10 години ", предвижда той.

По оценки на Папергер е належащо да бъдат създадени " 1,5 милиона единици муниции в Европа ". " Докато има война, би трябвало да оказваме помощ на Украйна, само че по-късно ще ни трябват най-малко 5 до 10 години, с цел да попълним запасите от муниции ", добави той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР