Европа сама си създаде проблемите с дефицита на газ и

...
Европа сама си създаде проблемите с дефицита на газ и
Коментари Харесай

Путин: Европа сама си създаде проблемите с газа, сама трябва да ги реши!

Европа сама си сътвори проблемите с недостига на газ и високите цени и сама би трябвало да ги позволи. Това съобщи съветският президент Владимир Путин по време обичайна си огромна годишна конференция, която се организира за 17 път заради коронавирусната пандемия. За присъединяване в нея са упълномощени 507 съветски и задгранични публицисти, а събеседването нормално продължава няколко часа. Форматът тази година е онлайн поради коронавирусната пандемия.

" Лъжат непрекъснато!, отсече Путин във връзка обвиняванията към Газпром за газовата рецесия в Европа. 

Коментирайки въпрос на публицисти за обвиняванията, които " Нафтогаз Украйна " насочи в жалбата си до Европейската комисия предния ден, Путин съобщи, че това е опит " да се обърне всичко с главата надолу. "  

„ Те лъжат от самото начало, Газпром доставя целия размер, пожелан от контрагентите по съществуващите контракти и даже е нараснал доставките “, акцентира той и обърна внимание, че Газпром е единствената компания в света, която прави това. " Американските компании смъкнаха отговорността от себе си и транспортираха полутечен природен газ (LNG) до други пазари, където цените са по-високи - първо в Латинска Америка, а по-късно и в Азия. ", добави той

Сред аргументите за енергийната рецесия в Европа Путин изброи студената пролет на 2021 година, незадоволителните количества газ в подземни складове и слабото произвеждане на вятърни паркове. Но, един от главните фактори са " кошмарните регулации ", наложени от европейските управляващи върху петролните и газови компании, което не им разрешава да заделят задоволително вложения в увеличение на добива.

Руският президент се възмути и от обвиняванията против Газпром, че компанията освен не поддържа потенциала на газопровода Ямал-Европа през последните три дни, само че даже се следи т.нар реверсивно деяние на подаваните количества. " Не намирам думи, с които да опиша създателите на сходни обвинявания! ", означи той и добави, че повода за динамичността е неналичието на поръчки за закупуване на газ. „ Транзит какво? Без поръчки за покупка! " - възмути се той.

След това описа, че първо немските компании купуват газ през Ямал – Европа на цени, които са три до четири пъти по-ниски от тези на спот пазара, а по-късно продават горивото на пазарни цени на Полша посредством противоположни доставки. Освен това Путин показа, че не е изключено, газът в последна сметка да отива за Украйна.

За напрежението Москва-НАТО

По-нататъшните дейности на Москва ще зависят не от хода на договарянията по гаранции за сигурност със Съединени американски щати, а от това дали ще се подсигурява сигурност на Русия. Това съобщи през днешния ден на годишната си конференция президентът на Русия Владимир Путин, съобщи ТАСС.

" По мотив гаранциите (за сигурност) и ще зависи ли нещо от хода на договарянията - дейностите ни ще зависят не от хода на договарянията, а от безусловното гарантиране на сигурност за Русия през днешния ден и в историческа вероятност ", сподели той в отговор на въпрос.
По думите на Путин в тази връзка Русия " ясно и тъкмо " е дала да се разбере, че " по-нататъшно напредване на НАТО в източна посока е недопустимо ".
" Да не би да слагаме ракети напълно до границите на Съединени американски щати? Не. Тъкмо Съединени американски щати дойдоха с ракетите си у нас, намират се на прага на нашия дом - продължи той. - Нима това е някакво прекалено искане - да не се слагат повече никакви ударни системи край нашия дом. Е, какво извънредно има тук? "
Руският президент попита и по какъв начин биха реагирали американците, в случай че Русия разположи свои ракети на границата на Мексико или на Канада със Съединени американски щати. " А да не би Мексико и Съединени американски щати да не са имали в никакъв случай териториални въпроси? А на кого е принадлежала Калифорния? Ами Тексас, позабравили сте май? Никой не си спомня за това по този начин, както си спомнят в този момент за Крим. Но и ние гледаме да не си припомняме по какъв начин се е формирала въпросната Украйна, кой я е основал - Ленин, Владимир Илич, когато е създавал Съветския съюз. Съюзният контракт от 1922 и конституцията от 1924 година, в действителност след гибелта му, само че е основана съгласно неговите правила ", сподели Путин.
Русия не можеше умерено да гледа кървавия прелом в Украйна през 2014 година, когато " убиваха и подпалваха хора ", съобщи съветският водач във връзка анексията на Крим от Москва.
" Как можехме да откажем на Севастопол и Крим, на хората там, и да не ги вземем под своя протекция, под крилото си. Невъзможно нещо. Поставиха ни в обстановка, в която нямаше по какъв начин да постъпим другояче. Или сме могли напълно безучастно да гледаме какво става на югоизток, в Донбас? ", запита риторично той.
Властите в Украйна изтласкват руснаците и рускоезичното население от териториите, исторически населявани от тях, сподели Путин. Със закона си за коренните нации Киев " разгласи руснаците, живеещи на тази територия, на тяхна лична територия, за некоренен народ, както прочее и поляците, унгарците, румънците ", добави той. По думите му, този закон провокира несъгласия в връзките на Киев с Варшава, Будапеща и Букурещ.
Лидерът на Русия означи, че в Украйна е признат закон за държавния - украинския език, ограничителен сферата, в която може да се употребява съветският

Адвокат на Дядо Мраз

В хода на годишната си конференция Путин реши да се застъпи и за Дядо Мраз (б.р. съветското название на Дядо Коледа).

По-специално президентът разяснява дейностите на юриста от Санкт Петербург Игор Мерзоев, който подаде иск и заведе дело против Добрия дъртак, възнамеряваки да го осъди за отплата в размер на 10 милиона рубли за неизпълнени стремежи.

„ Дядо Мраз извършва желанията и дава дарове единствено на положителните девойки и момчета. Нека (б.р. ищецът адвокат) проучва държанието си. Така ще открие какво пречи на Дядо Мразда го подари за новогодишните празници. "

Говорейки за връзката си с Дядо Мраз, съветският водач го назова " благовиден " и показа, че е признателен на този воин.

„ Надявам се, че Дядо Мраз ще ни награди  не единствено с дарове, само че и с осъществяването на нашите проекти. И цялата страна и всеки обособен жител на Руската федерация “, заключи той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР