Европа продължава да е епицентър на пандемията от COVID-19. Въпреки

...
Европа продължава да е епицентър на пандемията от COVID-19. Въпреки
Коментари Харесай

Европа продължава да е епицентър на пандемията

Европа продължава да е епицентър на пандемията от COVID-19. Въпреки невижданите равнища на заразяване броят на смъртните случаи не се е нараснал. В същото време учените имат от ден на ден учредения да настояват, че разновидността на Oмикрон нанася по-малко вреди на белите дробове на инфектираните.

Изправени пред разпространяването на мощно заразния вид Омикрон, от ден на ден страни облекчават разпоредбите за изолираност, с цел да избегнат ново парализиране на стопанските системи. Англия към този момент редуцира карантината, същото прави и Франция. От през днешния ден имунизираните там хора, дали позитивен резултат за COVID-19, ще би трябвало да се изолират за седем дни вместо 10 до момента. За изцяло имунизираните контактни случаи към този момент няма да се постанова карантина. Френското държавно управление усилва и финансовата помощ за потърпевшите от пандемията компании.

„ Всички компании, които са изгубили 65% от оборота си, напомням, че до момента този предел беше 80%, ще могат да получа 100% обезщетение ”, съобщи Брюно Льомер, министър на финансите на Франция.

От през днешния ден всички храни и питиета в питейните заведения и заведенията за хранене ще би трябвало да се употребяват седнали. А към този момент се приготвя и нова смяна от 15 януари: негативните проби към този момент няма да са задоволителни за достъп до множеството, а ще се изисква ваксина.

Англия също записва всеки ден рекордни равнища за заразяване, само че най-малко към този момент управляващите не считат да трансформират ограниченията.

„ Мисля, че би трябвало да продължим напред по досегашния път. Мерките, които прилагаме сега, съгласно мен са верните. Но би трябвало да вършим всичко, което можем, с цел да спрем разпространяването - работете от у дома, в случай че можете, носете маска в публичния превоз, бъдете рационални, направете си тест, преди да се срещнете с хора, с които нормално не се виждате, само че също по този начин сложете си бустер ”, показва английският министър председател Борис Джонсън.

А проучване на датски учени демонстрира, че разновидността Омикрон има по-добра дарба да заобикаля имунитета на имунизираните хора, спрямо разновидността Делта. От откриването на мощно мутиралия вид Омикрон през ноември учените се надпреварват да схванат дали той предизвиква по-малко съществено заболяване и за какво наподобява по-заразен от досегашния преобладаващ вид Делта.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР