Европа предвижда координирани действия за намаляване на потреблението на електроенергия,

...
Европа предвижда координирани действия за намаляване на потреблението на електроенергия,
Коментари Харесай

Енергийната криза: Таван на цените и по-малко потребление на електроенергия в ЕС


Европа планува координирани дейности за понижаване на потреблението на електрическа енергия, както и таван на цените. Това са част от незабавните ограничения, които ще бъдат разисквани от енергийните министрите на 27-те страни членки след седмица.

Таван на цените в Европа против опитите на съветския президент Владимир Путин да манипулира европейския енергиен пазар - това предложение беше подкрепено през днешния ден персонално от ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен по време на среща на немските консерватори.

“Твърдо имам вяра, че към този момент е време за ограничение на цените на съветския газ по тръбопроводите за Европа ”, сподели Урсула фон дер Лайен.

Москва реагира неотложно.

“Както през вчерашния ден недвусмислено беше декларирано, страните, които се причислят към възможен " таван " на цените, няма да получават съветски петрол. Ние просто няма да си сътрудничим по такива непазарни правила ", съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Държавите членки на Европейски Съюз имат тъкмо седмица за разискване на вероятни общи дейности преди срещата на енергийните министри на 27-те на 9-ти септември в Брюксел.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР