Евролидерите ще обявят, че не е постигнат пробив на преговорите

...
Евролидерите ще обявят, че не е постигнат пробив на преговорите
Коментари Харесай

Няма пробив на преговорите за Брекзит, обявяват евролидерите

Евролидерите ще разгласят, че не е реализиран пробив на договарянията за подписване на комерсиално съглашение сред Англия и Европейския съюз след Брекзит, предават международните информационни организации.

"Блумбърг " цитира проектодокумент, квалифициран за евролидерите, които ще вземат участие на двудневна среща на върха в четвъртък и петък.
Евролидерите ще заявят на срещата, че напредъкът по основните за Европейски Съюз въпроси към момента не е задоволителен, с цел да бъде реализирано съглашение.

Те ще изискат от основния договарящ на Европейски Съюз за Брекзит Мишел Барние да ускори договарянията за реализиране на съглашение, което може да се приложи от 1 януари 2021 година

В документа се отбелязва още, че водачите ще призоват страните членки да засилят подготовката при положение на Брекзит без договорка.
Forexlive разяснява, че наподобява Европейски Съюз е податлив да играе хазартно, че министър председателят на Англия Борис Джонсън няма да приключи договарянията.

Джонсън съобщи, че в случай че усети, че няма вяра за бърз прогрес на договарянията, той може да ги приключи още в четвъртък.

Англия излезе от Европейски Съюз на 31 януари и ще напусне единния пазар и митническия съюз на 31 декември след 11-месечен временен интервал.
Двете страни към момента не могат да договорят няколко основни въпроса: изцяло използване на съглашението, правила за почтена и лоялна конкуренция и разпоредбите за достъпа до води и рибарски капаците.

Ако двете страни не договорят комерсиално съглашение, търговията сред тях ще е по разпоредбите на Световната комерсиална организация, което може да докара до огромни стопански и транспортни проблеми.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР