Еврокомисарят по правосъдието Дидие Рейндерс съобщи, че е предложил днес

...
Еврокомисарят по правосъдието Дидие Рейндерс съобщи, че е предложил днес
Коментари Харесай

ЕК предлага Европейската прокуратура да заработи и в намален състав |

Еврокомисарят по правораздаването Дидие Рейндерс заяви, че е предложил през днешния ден на съвещание на Съвета на Европейски Съюз краткотрайно Европейската прокуратура да стартира работа, без да са избрани всички 140 делегирани прокурори. Той посочи, че с подобен метод е съгласна и Лаура Кьовеши, назначена за началник на прокуратурата на Европейски Съюз, заяви Българска телеграфна агенция.

" Спешно е прокуратурата да проработи, а най-спешно е страните от Европейски Съюз да дефинират делегираните прокурори ", съобщи Рейндерс. " Настоях до април да има периоди за определянето на делегираните прокурори ", добави той.

Еврокомисарят изрази очакване процедурата за излъчените прокурори да завърши през април. По неговите думи е належащо до тогава всяка от страните в Европейски Съюз, участващи в Европейската прокуратура, да има делегирани прокурори, без значение дали броя е запълнена.

Според него това не значи, че директно след април прокуратурата ще проработи. Рейндерс означи, че за тази година новата конструкция ще разполага с бюджет от 45 милиона евро.

Европейската прокуратура заяви, че Белгия е десетата от 22 страни, участващи в новата конструкция, която е излъчила своите делегирани прокурори. По-рано тази седмица делегирани прокурори дефинира и Португалия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР