Еврокомисарят по икономическите и финансови въпроси Пиер Московиси призова европейските

...
Еврокомисарят по икономическите и финансови въпроси Пиер Московиси призова европейските
Коментари Харесай

Пиер Московиси поиска бързо приемане на обща европейска данъчна система

Еврокомисарят по икономическите и финансови въпроси Пиер Московиси прикани европейските депутати да одобряват общата данъчна система за облагане на компаниите допустимо най-бързо. Поводът са следващите разкрития за така наречен "Досиета от парадайса ", заяви БНР.

За да се оправим с проблеми като "Досиетата от парадайса ", са ни нужни, с изключение на бистрота, и уеднаквяване на данъчните правила, съобщи Московиси в Европейския парламент в Страсбург.

Именно неналичието на общи правила в Европа разрешава на предприятията да практикуват това нападателно данъчно обмисляне. Тази система просперира и е устойчива с помощта на неуспехите на националните управляващи, както и на разликите сред тях. Затова приканвам страните-членки да одобряват допустимо най-бързо европейската данъчна система за облагане на компаниите. Тя ще разреши да се лимитират в допълнение изкуствените прехвърляния на облагите сред страните, което е един от огромните ни проблеми. Задължително би трябвало да се ускорят полемиките и да се направи дневен ред, с цел да приключим с приемането на тези правила през 2018 година, уточни еврокомисарят.

Московиси добави, че чака листата на местата, известни като "данъчен парадайс ", да се одобри на съвещанието на Съвета по стопански и финансови въпроси на 5 декември, в идващите 6 месеца – данъчните правила за медиатори, а в границите на година – единната основа за корпоративния налог.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР