Еврокомисарите Елжбета Бенковска и Карлош Моедаш ще се включат днес

...
Еврокомисарите Елжбета Бенковска и Карлош Моедаш ще се включат днес
Коментари Харесай

Комисарите Бенковска и Моедаш ще участват в неформален съвет по конкурентоспособност в София

Еврокомисарите Елжбета Бенковска и Карлош Моедаш ще се включат през днешния ден и на следващия ден в неофициалния съвет по конкурентоспособност в София. В него ще вземат участие министрите на страните членки на Европейския съюз, отговарящи за ресорите " Индустрия " и " Научни проучвания ". Заседанието ще бъде управлявано от министъра на стопанската система Емил Караниколов и е част от програмата на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Заради събитието достъпът до НДК ще бъде стеснен тези два дни.

Днес комисар Бенковска, която дава отговор за вътрешен пазар, индустрия, предприемачество и дребни и междинни предприятия, ще се причисли към неофициалното съвещание в частта " Индустрия ". На нея ще се разисква тематиката за бъдещето на Европейската индустриална политика, в това число основните фактори, които ще оформят промишлеността до 2030 на световно и на европейско равнище, и какви би трябвало да бъдат задачите и целите за новата индустриална тактика, с цел да бъде европейската промишленост конкурентна в актуалните условия.

 Карлош Моедаш
© European Commision

Карлош Моедаш

След пленарната сесия ще се прегледат тематиките " Вериги на цената и развиване на конкурентните преимущества за европейската стопанска система " и " Нови трендове в индустриалното развиване - цифровизация на промишлеността и човешкото измерение в процеса на икономическо развиване ".

В петък комисар Моедаш (изследвания, просвета и иновации) ще дискутира бъдещето на научните проучвания и нововъведенията в Европа. Фокусът ще е върху вложенията в човешкия капитал и опциите за стимулиране на генерирането на нововъведения.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Европредседателството (125)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР