Евродепутатите одобриха днес с огромно мнозинство създаването на нов механизъм

...
Евродепутатите одобриха днес с огромно мнозинство създаването на нов механизъм
Коментари Харесай

Евродепутатите подкрепиха механизъм за Украйна за € 50 млрд.

Евродепутатите утвърдиха през днешния ден с голямо болшинство основаването на нов механизъм за Украйна на стойност 50 милиарда евро.

Той е за интервала 2024-2027 година и цели да поддържа модернизирането и възобновяване на страната след съветската експанзия.

Позицията на Екологичен потенциал бе призната на пленарна сесия в Страсбург с 512 гласа „ за “, 45 „ срещу “ и 63 „ въздържал се “. Целта е да се гарантира по-голяма демократична отчетност за механизма посредством поощряване на многопартийната народна власт и осъществяването от страна на Украйна на условията за присъединение към Европейски Съюз.

Любопитното е, че четирима от общо петима български евродепутати социалисти гласоподаваха „ за “. Единствено Елена Йончева не взе участие във вота. Двамата ни „ консерватори “ в Европейския парламент – Ангел Джамбазки и Андрей Слабаков, се въздържаха. Предложението е подкрепено от 14 от общо 17 наши представители, сподели инспекция.
Спешно приемане
Механизмът за Украйна е част от настоящото на дълготрайния бюджет на Европейски Съюз. Този бюджет има потребност от корекции, защото средствата мощно понижиха поради многочислените рецесии от 2021 година насам. Евродепутатите упорстват допустимо най-скоро да бъде реализирано взаимно съглашение за механизма и цялостното преразглеждане на бюджета, защото от 2024 година нататък няма да има разпореждания за помощ за Украйна. Пакетът би трябвало да бъде интегриран в бюджета за идната година, който ще бъде контрактуван през ноември.

Създаването на механизма бе от Европейската комисия през юни т.г.
Използване на съветски активи и битка с корупцията
Едно от главните претенции на евродепутатите е потреблението за възобновяване на Украйна на активи от Руската федерация или принадлежащи на други субекти или лица, директно свързани с войната. Парламентът ускорява наредбите, свързани с битката с измамите, корупцията, споровете на ползи и нередностите при потреблението на средства на Европейски Съюз в Украйна. Дружествата под надзор на олигарси не би трябвало да имат право на финансиране.
Повече бистрота и по-голямо присъединяване на Европейския парламент
Евродепутатите промениха предлагането, с цел да създадат механизма по-прозрачен. Това ще стане посредством основаването на интернет портал за финансовите интервенции за Украйна и нейните цели, както и за осъществяването от страната на другите стадии за приемане на помощта. Освен това Екологичен потенциал изисква обществено обявяване на финансовите средства, получени от трети страни и интернационалните организации.

Парламентът би трябвало да взе участие посредством делегирани актове в правенето на проект, в който Украйна в детайли разказва промените и вложенията, които ще бъдат подкрепени от Европейски Съюз. Процесът ще включва и ефикасна консултация с Народното събрание в Киев.
Какво следва
Преговорите с страните членки могат да стартират незабавно откакто Съветът на Европейски Съюз реализира единодушие по обща позиция.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР