Евродепутати настояха Украйна да бъде приета за член на ЕС

...
Евродепутати настояха Украйна да бъде приета за член на ЕС
Коментари Харесай

Евродепутати настояват Украйна да бъде приета в ЕС и НАТО

Евродепутати настояха Украйна да бъде призната за член на Европейски Съюз и НАТО, както и да ѝ бъдат обезпечени повече муниции. Това стана по време на спор в пленарната зала на Екологичен потенциал, отдаден на съветската експанзия в страната, съобщи БНР.

" Ние би трябвало да поемем своята отговорност, да стартираме развой, обвързван с присъединението на Украйна към Европейски Съюз, започнахме подобен развой в Европейския парламент и Съветът на Европейски Съюз би трябвало да ни последва. На Путин би трябвало да се покаже, че Вилнюс не е Букурещ и той не би трябвало да се окуражава. " - сподели евродепутатът от Зелените/Европейски свободен алианс Сергей Лагодински, визирайки вчерашно решение на срещата на върха на НАТО да не се насочва покана към Украйна за участие.

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев се обърна към сътрудниците си от левицата и крайната десница, настояващи за мир и дипломатически старания, с думите:

" Тези, които желаят мир, би трябвало да желаят от Путин този мир – да се върнат всички военни елементи, да излязат от територията на Украйна, Украйна да възвърне своята териториална целокупност и надлежно да може да се върнат в обстановката, която беше преди войната. "

Ковачев изиска да се откри метод замразените съветски активи да се употребяват за възобновяване на Украйна:

" Разбира се, че агресорът би трябвало да заплати за реконструкцията на Украйна. Разбира се, че тези замразени активи на Руската федерация, би трябвало да се откри метод да могат да се употребяват за реконструкцията на Украйна. Над може би 500 милиарда евро са нужни и всеки ден тези пари се усилват, с цел да може Украйна да възвърне своята разрушена от Русия инфраструктура. "
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР