Евродепутати и техни сътрудници са злоупотребили с европейски средства. Това

...
Евродепутати и техни сътрудници са злоупотребили с европейски средства. Това
Коментари Харесай

Евродепутати и техни сътрудници са злоупотребили с европейски средства

Евродепутати и техни сътрудници са злоупотребили с европейски средства. Това заяви службата за битка с измамите с бюджета на Европейски Съюз (ОЛАФ), представена от Българска телеграфна агенция.

Имената или партийните групи на нарушителите не се показват.

Уточнява се, че въпросните евродепутати превеждали сред 2014 и 2019 година част от заплатите си към партийните централи вкъщи. Други евродепутати повишили възнагражденията на помощниците си, с цел да разполагат те с задоволително средства, които също да насочват към националните партийни каси.

Случаите са свързани с превеждането на над 1 млн. евро за 5-годишния мандат и касаят евродепутати от две политически групи.

ОЛАФ разяснява, че Европейският парламент не е планувал ефикасни санкции за сходни случаи, нито метод за възобновяване на непозволено употребяваните средства.

Допълва се, че парламентарните сътрудници не са правили паричните преводи непринудено, а по силата на вътрешнопартийни наредби.

ОЛАФ предлага подобаващи санкции за засегнатите евродепутати, дисциплинарни ограничения и възобновяване на средствата.

ОЛАФ упорства помощниците на евродепутатите да бъдат преследвани дисциплинарно, тъй като са изпълнили партийни нареждания, които опонират на наличието на договорите им с Екологичен потенциал.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР