Евродепутатът от ДПС Илхан Кючюк е избран с голямо мнозинство

...
Евродепутатът от ДПС Илхан Кючюк е избран с голямо мнозинство
Коментари Харесай

Илхан Кючюк е избран за президент на европейските либерали

Евродепутатът от Движение за права и свободи Илхан Кючюк е определен с огромно болшинство за един от двамата президенти на партията на европейските либерали АЛДЕ.

„ Добра вест е, че един от новите президенти на АЛДЕ е от Източна Европа. Либералите уголемяват своята география в Европа и в този смисъл изборът ми е освен самопризнание за Движение за права и свободи, която през последните 3 десетилетия се утвърди като поръчител на демократичните полезности, а и за България и района. Ние изпращаме мощно обръщение до жителите в по-новите страни членки и в Западните Балкани, че техният глас се чува и могат да вземат участие от вътрешната страна в европейските процеси, а не да бъдат статични наблюдаващи “, разяснява Кючюк след избора му.

Либералите и демократите в Европа основават своето политическо семейство през 1976 година, а през 1993 година, откакто се разрастват и утвърждават, образуват същинска европейска политическа партия, която отстоява демократичните полезности и до през днешния ден.

С повече от 70 членки и хиляди самостоятелни членове, са една от най-големите европейски партии, които са солидно показани в Европейския съвет, Европейската комисия, Европейския парламент и други институции.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР