Евродепутатът от ДПС и зам.-председател на политическата група Обнови Европа

...
Евродепутатът от ДПС и зам.-председател на политическата група Обнови Европа
Коментари Харесай

Искра Михайлова: Европа има бъдеще, само ако в изграждането на това бъдеше участват младите хора

Евродепутатът от Движение за права и свободи и зам.-председател на политическата група " Обнови Европа " в Европейския парламент, Искра Михайлова провежда конференция на тематика „ Младежта за Европа “ със съдействието на Бургаски свободен университет.

Конференцията се организира в подтекста на Европейската година на младежта, самодейност, която започва през януари 2022 година по време на френското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Тя се състои от необятен набор от действия, чиято цел е търсене на разговор с младежите за решения за провокациите пред тях, овластяването им и поддръжка за визията им за създаване на по-добро бъдеще - по-зелено, по-приобщаващо и цифрово.

В инициираното от госпожа Михайлова събитие участваха както политически водачи - измежду които ръководителят на групата „ Обнови Европа “, Стефан Сежурне (Франция), евродепутатът и съпредседател на партия АЛДЕ от Движение за права и свободи, Илхан Кючюк, регионалният шеф на Бургас - проф. Мария Нейкова, кметът на гр. Кърджали - доктор инж. Хасан Азис, по този начин и представители на академичната общественост - проф. Милен Балтов - ректор на Бургаски свободен университет, проф. доктор Мария Алексиева - заместник-ректор на Бургаски свободен университет, доцент доктор Мария Фъртунова - основен секретар на Националната организация за оценяване и акредитация, господин Станислав Иванов - представител на студентите от Бургаски свободен университет, като интензивно присъединяване в последвалата полемика взеха студенти и посетители и от други университети и институции.

„ За нас в групата „ Обнови Европа “ е ясно, че заложените от създателите на Европейски Съюз полезности, цели и благоприятни условия за разцвет могат да бъдат осъществени точно от младите генерации, и че Европа има бъдеще единствено в случай че в построяването на това бъдеше вземат участие младежите. Затова и не инцидентно настоявахме в инициираната от „ Обнови Европа “ Конференция за бъдещето на Европа младежите да вземат участие в целия развой - във вземането на решения, в построяването на политики и определянето на целите на обединена Европа. Но концепцията ни не е една година да приказваме за включването на младежите, а да създадем по този начин, че Европа да работи за тях - посредством опциите, които им дава с програмата Еразъм+, DiscoverEU, програмата Младеж, Европейския корпус за взаимност и с самодейностите в тази и в идната година на уменията, тъй че те да могат да попиват от културата на други страни, да поддържат връзка със свои сътрудници и да развиват чувството си за на принадлежност към една огромна общественост - към нашето споделено европейско семейство “ - посочи евродепутатът Искра Михайлова.

Председателят на групата „ Обнови Европа “, Стефан Сежурне на собствен ред уточни, че „ Младите хора не са единствено аудитория, а и основни настоящи лица в търсенето на решения за климатичните, енергийни и гео-политически провокации, пред които сме изправени, в търсенето на отговор за това каква Европа желаеме да забележим и в настояването, че Европа е верният път. “

Обръщайки се към студентите, проф. Милен Балтов пък прикани „ бъдете смели, както в този момент, по този начин и когато нещата зависят от вас, останете жадни, с отворени очи и по своему замечтани “, а евродепутатът Илхан Кючюк ги прикани в университетския дух на свободен диалог, в това число разчитайки и на сериозния прочит на младежите за работата на европейските институции.

„ С доста благоприятни условия за младите генерации да учат, да споделят и споделят визията си, да се срещат и да вземат участие в действия в цяла Европа, Европейската година на младежта е моментът да се върви напред, като се употребяват съществуващите европейски стратегии и самодейностите за зелен и дигитален преход. “, разяснява госпожа Михайлова.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР