Евродепутатът и бивш телевизионен водещ Николай Бареков се отказва от

...
Евродепутатът и бивш телевизионен водещ Николай Бареков се отказва от
Коментари Харесай

Бареков излиза от политиката, пак ще прави честни медии


Евродепутатът и някогашен ефирен водещ Николай Бареков се отхвърля от политиката и счита да сътвори " конгломерат от почтени медии ". Това заяви самият той на полемика в УНСС за подправените вести, проведена от Студентския съвет на университета.

" Излизам от политика, навън съм. Никога повече. Говорете с мен като човек, който се връща в медиите ", сподели Бареков, представен от " Дневник ".

Той обаче няма да напусне Европейския парламент и щял да работи за " честните медии " през двете оставащи години от мандата си.

Преди да влезе в политиката Бареков бе дълготраен водещ на утринния блок на бТВ. След това стана лице на медийния план на мажоритарния притежател на КТБ Цветан Василев. Като подобен Бареков бе изпълнителен шеф и водещ на финансираните от КТБ малките екрани ТВ7 и Нюз7. Едновременно с това сътвори ядро от уеб сайтове към плана си " Bnews ".

С поддръжката на Цветан Василев и медиите на Делян Пеевски Николай Бареков сътвори партията си " България без цензура " и съумя да влезе в Народното събрание. Не мина доста време и групировката му се разпадна изцяло. Междувременно обаче в коалиция с Вътрешна македонска революционна организация той съумя да стане евродепутат.

Николай Бареков бе измежду основателите и изпълнителите на така наречен спекулация " Костинброд " в деня за размисъл преди изборите през май 2013 година, Тогава той бе основното острие на Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и Цветан Василев против ГЕРБ, откакто преди този момент бе разгорещен медиен съдружник и бранител на Борисов.

Сега Бареков отново дефинира Бойко Борисов като най-голямата жертва на подправените вести наред с почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган.

На 16 юли 2013 година Николай Бареков разгласи, че излиза от медиите и влиза в политиката. Тогава той сподели, че желае да работи " в интерес на отечеството и народа си ".

Ето и точните му думи: " Политиката е стигнала дъното. Положението е доста трагично. Не може един създател на СИК и най-голяма мутра в страната, какъвто е Борисов, да излиза и да упреква, че в кабинета на Пламен Орешарски били назначавани квартални хъшлаци и рекетьори. Съдружник на Пашата и създател на СИК да приказва, че някой си келеш работил в осигурителен офис. Това е смешно и цинично ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР