Евродепутат: ЕС ни дава 8% повече пари след 2020 г.

...
Евродепутат: ЕС ни дава 8% повече пари след 2020 г.
Коментари Харесай

Евродепутат: ЕС ни дава 8% повече пари след 2020 г.

Евродепутат: Европейски Съюз ни дава 8% повече пари след 2020 година
Непрекъснато се чува, че България ще получи по-малко пари през идващия програмен интервал. Това освен, че не е по този начин – а тъкмо противоположното. В предлагането на Европейска комисия за идващия програмен интервал е да получим 8% повече средства по отношение на сегашните. Това съобщи пред БГНЕС евродепутатът Андрей Новаков, който показа в София целите на Кохезионната политика.

„ От една страна съм оптимист за средствата, които ще получим по Кохезионната политика на Европейски Съюз. Трябва да е ясно, че ще има нови правила, по които тази политика ще работи и ще стига до хората – изключително във връзка с земеделието “, сподели Новаков.

Евродепутатът съобщи, че при разискването на новите ограничения и правила в Брюксел, той ще упорства да се опростят разпоредбите и да отпаднат тежките и неразбираеми условия за получателите, тъй като при настоящия правилник са в положения доста от бенефициентите да се откажат.

“Постоянно ми се случва в диалози да ми кажат, че избират да отидат в банката, да изтеглят заем на по-високи лихви, вместо да изминат тромавата администрация. Моето предложение е да базираме инспекциите на риска – тези, които употребяват европейски средства, потвърдено се оправят добре и не злоупотребяват, заслужават по-малко инспекции, а за нарушителите – по-чести инспекции “, означи евродепутатът.
 Андрей Новаков, евродепутат от ГЕРБ. Андрей Новаков, евродепутат от ГЕРБ. / БГНЕС
Новаков разкри още, че за Бюджет 2019 са планувани нарастване със 127 млн. евро на средствата, които получават всички организации, борещи се с мигрантския напор в Европейски Съюз. Крайният период за взимането на решението е 17 ноември.

По отношение на това дали се планува пари от Кохезия да се пренасочват за мигранти, Новаков съобщи, че на този стадий подобен вид не е обсъждан. "Няма да се постанова от средствата за ВиК планове да отиват за мигрантите", добави той. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР