Евро ферт ще осигури платен стаж за студенти от факултета

...
Евро ферт ще осигури платен стаж за студенти от факултета
Коментари Харесай

"Евро ферт" експериментира нови технологии заедно с Тракийския университет

" Евро ферт " ще обезпечи заплатен стаж за студенти от факултета

Още по тематиката
Пазарът чакат появяването на самостоятелен трактор, самоходни пръскачки към този момент се оферират и в България

Организацията връчи оценки за млад управител, откривател, фермер и академик

Завършеното висше обучение усъвършенства възможностите на пазара на труда, само че главните фактори са какво и къде тъкмо учи студентът

Общината подтиква развиването на балнео- и СПА туризма
" Ще се веселя на ваша територия да намерим съответната технология, която да бъде сполучливо прилагана в практиката ", Стефан Димитров, ръководител на съвета на шефовете на " Евро ферт "
" Евро ферт " АД стартира пробна работа взаимно с Аграрния факултет на Тракийския университет. На територията на полетата, употребявани от факултета за образование на студентите, ще бъдат извършени опити за наторяване с амонячна вода. Азотът в амонячната вода се усвоява от растенията незабавно след торенето, което може да направи този способ за торене сполучлив на фона на засушаванията през последните години.

" Ще се веселя на ваша територия да намерим съответната технология, която да бъде сполучливо прилагана в практиката ", сподели ръководителят на съвета на шефовете на сдружението за произвеждане на минерални торове Стефан Димитров. Той акцентира, че бъдещето в земеделието се крепи на сполучливата взаимна работа на бизнеса и университетите в страната. От друга страна, тази взаимна работа дава опция на компанията да подбере най-хубавите студенти, да им даде опция за работа по специалността и сполучливо развиване.

Привличане на студенти

В началото на май димитровградската компания, която е притежател на 24.03% от акциите на " Неохим ", разгласи конкурс в Аграрния факултет на Тракийския университет в Стара Загора. Тогава " Евро ферт " се ангажира да обезпечи заплатен стаж и парични награди за студентите, показали най-хубавите разработки в състезанието. Студентите трябваше да пишат по две тематики - " Изготвяне на проект за уравновесено наторяване " и " Нужда на растенията от азотно наторяване - изгоди и приложения ". Разработките на студентите бяха оценени от жури, състоящо се от преподаватели в университета и експерт на " Евро ферт ".

Наградата за най-хубава разработка по тематиката " Изготвяне на проект за уравновесено наторяване " получи студентът магистър в магистърска стратегия " Агроекология и растителна отбрана " Христо Христов. Първа премия беше присъдена и на студентката от втори курс на специалността агрономство Гергана Петкова. Награди получиха още четирима студенти, работили по авансово заложените тематики.

Наука и бизнес

Деканът на Аграрния факултет доцент Димитър Панайотов съобщи, че връзките с " Евро ферт " са добър образец за сполучлива взаимна работа на науката и бизнеса и решаването на казуса с неналичието на квалифицирани фрагменти за потребностите на българските компании. Аграрният факултет в Стара Загора се стреми да отговори на потребностите на бизнеса за добре готови фрагменти, а 80% от приключилите факултета се осъществят сполучливо по специалността си, подчертаха от управлението на факултета.

" Евро ферт " ще продължи самодейностите си за подкрепяне на аграрното висше обучение и основаването на добре готови фрагменти за агробизнеса, увери Димитров. Разработките на студентите от състезанието ще бъдат оповестени и в уеб страницата на компанията, с цел да могат всички заинтересувани да се срещнат с тях.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР