Еврейски ресторант в Кемниц е станал обект на антисемитско нападение

...
Еврейски ресторант в Кемниц е станал обект на антисемитско нападение
Коментари Харесай

Еврейски ресторант в Кемниц е станал обект на антисемитско нападение

Еврейски ресторант в Кемниц е станал обект на антисемитско нахлуване по време на неотдавнашна проява, проведена от крайната десница в немския град, който е напрегнат към този момент две седмици. Това оповестиха управляващите и притежателят на заведението, съобщи Франс прес.
 
Вечерта на 27 август " ме замерваха с разнообразни неща и някой ми викна: " Свиньо еврейска, вън от Германия! ", описа пред Агенция Франс Прес съдържателят на еврейския ресторант " Шалом " - 53-годишният Уве Циубала.

 
Полицията на Саксония удостовери пред в. " Велт ", че във връзка със случая е подадена тъжба. Говорител на районното вътрешно министерство съобщи, че " най-вероятната версия към този момент е политически стимулирана акция с антисемитски подтекст ".
 
Заведението е било нападнато по време на крайнодесен митинг против наличието на мигранти в Германия, откакто предния ден 35-годишен немец е бил погубен и съмненията са се насочили против претенденти за леговище в страната.

 
Според ресторантьора Циубала, представен в локалния щемпел, са го нападнали " десетина-дванайсет души, някои от тях маскирани ". Те са хвърляли по заведението камъни, бутилки и една железна тръба.-->
 
Щом дочул шума, притежателят се посочил на открито и бил улучен с камък в рамото. Въпреки нападението той считал " да работи и отсега нататък ". " Така се пробвам да повлияя позитивно на обществото ", обяснил Уве Циубала, съгласно който това е първият сходен случай, откогато е отворил ресторанта през 2000 година.

 
" Това припомня за най-лошите мемоари от 30-те " години на 20-и век в Германия, съобщи пред " Велт " Феликс Клайн, пълномощникът на федералното държавно управление за битката против антисемитизма.
 
" Ако тези данни бъдат доказани, това ще значи, че с нападението против еврейския ресторант в Кемниц сме стигнали ново измерение в антисемитската престъпност ", добави той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР